2004 ------   10 JAAR VEENDAM4-EVER.NL------2014

Allereerste header van Veendam4-ever.nl
Allereerste header van Veendam4-ever.nl

Op zondag 1 juni 2014 bestond Veendam4-ever.nl 10 jaar. Ik had dit lustrum natuurlijk anders voorgesteld aangezien ik er nooit vanuit was gegaan dat onze geliefde club vorig jaar alsnog failliet zou gaan. De geel/zwarten hadden al zoveel zware stormen doorstaan. Helaas mocht het deze keer niet zo zijn en hield onze practige club op te bestaan in 2013.

 

Toch heb ik besloten om de site in de lucht te houden om zo de herinneringen aan het betaalde voetbal in Veendam toch nog levendig te houden. Ook heb ik besloten om de moedervereniging Veendam 1894 langzamerhand te gaan volgen.

 

Immers beide verenigingen komen uit hetzelfde nest al heb ik bij Veendam 1894 nog steeds niet het zelfde gevoel wat ik bij SC Veendam had maar dat is natuurlijk niet zo raar.

Het zou al beter worden wanneer Veendam 1894 oud SC Veendam spelers in hun vereniging zou proberen op te nemen en dat de gemeente snel besluit om de moedertak in het stadion haar thuiswedstrijden te laten spelen. Maar ook dat gevoel moet nog groeien.

 

In mijn ogen moet het toch makkelijk haalbaar zijn om in een plaats als Veendam waar bijna 60 jaar betaald voetbal is geweest om i.i.g een goede hoofdklasse vereniging te laten spelen.

 

Vandaag 1 juni 2014 bestaat de site precies 10 jaar en ondanks het verlies van SC Veendam wil ik er toch even bij stil staan. 10 jaar lang zijn er supporters, mensen van de club, spelers geweest die bijna dagelijks een bezoekje aan Veendam4-ever.nl brachten. Dat is toch iets om trots op te zijn.

 

10 jaar lang heb ik met ziel en zaligheid de site gemaakt en dan vooral de eerste 9 jaar toen SC Veendam nog bestond. Het was me natuurlijk nooit gelukt om 10 jaar Veendam4-ever.nl te maken zonder de positieve reactie’s vanuit de medesupporters, spelers en betrokken binnen de club alsmede door supporters van andere clubs. Dat gaf mij altijd de energie om door te gaan ook in moeilijke tijden. Uiteraard wil ik iedereen hier voor bedanken! Nu rest de site hoofzakelijk nog als digitaal monument van Cultclub Veendam 

 

Webmaster Willie

De 2e header van Veendam4-ever.nl
De 2e header van Veendam4-ever.nl

In 10 jaar Veendam4-ever.nl hebben vele spelers en betrokkenen binnen de club de revue gepasseerd. Veendam4-ever.nl was benieuwd hoe spelers, mensen binnnen de club tegen de site aankeken en vroeg naar hun bevindingen. De komende maand zullen diverse 'oudgedienden' hun blik over de website Veendam4-ever.nl geven.We beginnen de serie vandaag met: Erwin Buurmeijer, Niek Loohuis, Martyn van der Laan, Jan Mulder en Koos Pekelaer


ERWIN BUURMEIJER

 

In mijn tijd als voetballer bezocht ik de website veendam4-ever.nl regelmatig. Vooral omdat de site erg actueel was qua verslagen, nieuws, foto’s en informatie. Verder was het een prima medium voor de supporters om hun mening te ventileren. Het zag er altijd goed uit, je kon zien dat er veel tijd in gestoken werd. Het is gewoon een complete, mooie supporterssite.

 

Zeker nu de club niet meer bestaat, omdat elke supporters zijn herinneringen heeft en via de site veel informatie kan teugvinden. Ook de mogelijkheid voor supporters om via het Gastenboek/Forum te communiceren is een goede zaak. Zo blijft de club toch nog een beetje voortbestaan. Ook voor mijzelf, zo kan ik d.m.v. de site mijn eigen kinderen laten zien waar Papa gevoetbald heeft.

 

Veendam 4 Ever!!!!! 

 

Erwin Buurmeijer speelde in totaal 288 competitie wedstrijden voor Veendam waarin hij 36x scoorde.Erwin Buurmeijer won als eerste de Lee Payne bokaal voor speler van het seizoen gekozen door de bezoekers van Veendam4-ever.nl.  Ook in het seizoen 2007-2008 wist Erwin deze titel te winnen en is daarmee de enige speler die 2x gekozen werd tot winnaar van de Lee Payne bokaal

De 3e header van Veendam4-ever.nl
De 3e header van Veendam4-ever.nl

NIEK LOOHUIS

 

Veendam4-ever was een site die ik wekelijks bezocht. Elke donderdag stond er een voorbeschouwing op de site en kon je de statistieken van seizoenen terug bekijken. Daarnaast bezocht ik de site ook om foto;s terug te zien van de wedstrijd en te kijken wat er leefde onder de supporters.

 

Ik bezocht de site altijd met veel plezier omdat het nieuws altijd recent was. Op dit moment bezoek ik de site minder vaak. Dit komt omdat het nog steeds pijn doet dat deze club er niet meer is en omdat er minder vaak nieuws etc op staat. wel vind ik het belangrijk dat er nog een site is die veendam een beetje in leven houdt. ook ik heb laatst toevallig de site nog bekeken en aantal filmpjes van jaren terug bekeken

 

Niek Loohuis kwam in 2005 naar Veendam en speelde in totaal 163 wedstrijden voor Veendam waarin hij 10x scoorde. Niek werd in het seizoen 2006-2007 door de bezoekers van Veendam4-ever.nl gekozen tot speler van het seizoen en won hiermee de Lee Payne bokaal


MARTYN VAN DER LAAN

 

Ik ken veendam4-ever.nl vooral van al het nieuws wat er maar bij Veendam gebeurde. En ook ik vind het heel belangrijk voor de supporters om Veendam digitaal in leven te houden. En zo kunnen praten over alle mooie herinneringen van wedstrijden/spelers die we bij Veendam gekend hebben.. Ook het forum was natuurlijk geweldig haha waar menig speler met de grond gelijk gemaakt werd en vervolgens ook weer de hemel in geprezen na een goede wedstrijd. Super leuk om zulke dingen allemaal te lezen.

 

Het is zeker een toegevoegde waarde om de site in leven te houden. Veendam mag immers nooit (helemaal) verloren gaan! Ik denk absoluut dat er nog veel supporters zijn die de behoefte hebben om met elkaar herinneringen op te halen en eventueel foto's met elkaar te delen. Ik vind het dan ook echt super van je dat jij de supporters van Veendam nog een plek geeft om als echte Veendam supporters met elkaar samen te komen op veendam4-ever.nl

 

Martyn van der Laan kwam in 2008 naar Veendam en speelde in totaal 54 competitiewedstrijden voor onze club waarin hij 2x wist te scoren.In zijn 1e seizoen bij Veendam  werd hij direct door de bezoekers van Veendam4-ever.nl gekozen tot Speler van het seizoen en won hiermee de Lee Payne bokaal.


JAN MULDER

Willie, van harte gefeliciteerd met het tienjarig bestaan van de prachtige website veendam4-ever.nl, de website voor de echte fans van SC Veendam! In die tien jaren (wat gaat de tijd toch snel) heb ik veel plezier beleefd aan je site. Wetenswaardigheden, foto's, video's, interviews met spelers, het stond er allemaal op!

 

Leuk ook vind ik het gastenboek, al was het niveau van de reacties qua niveau nogal verschillend. Het was leuk om te lezen hoe andere SC Veendam-fans dingen beleven, maar ook om nieuwtjes en geruchten te lezen. Vooral in de aanloop naar een nieuw seizoen, wat mij betreft de leukste periode van het seizoen, toen ik altijd erg benieuwd was naar welke spelers en zouden komen en gaan. Met wie was de clubleiding bezig en wie kwam er op proef? Altijd weer een spannende tijd, helaas is dat sinds vorig jaar voorbij.

 

Nu de club der clubs ter ziele is gegaan heeft je site een andere functie gekregen. Echt clubnieuws is er immers niet meer. Het is meer een digitaal monument geworden waar we met z'n allen oude herinneringen kunnen ophalen. Ik hoop dat de site nog lang zal bestaan en dat je nog veel interviews met oud spelers en foto's en video's zult plaatsen en wellicht kun je af en toe melden hoe het oud-spelers vergaat die nu nog in het betaald voetbal werkzaam zijn.

 

Nogmaals hulde voor die tien jaren en als wij als SC Veendam-supporters samen koning waren hadden we je zeker een lintje opgespeld!

 

Jan Mulder  clubhistoricus van SC Veendam en Auteur van het boek Aan de Langeleegte.


KOOS PEKELAER

10 jaar geleden kwam bij ons het bericht binnen dat er een nieuwe website in de lucht kwam over bv veendam. Veendam4- ever.nl. Dit leek mij een verrijking voor alle supporters .Maar de vraag was wat zou er allemaal op komen te staan,veel positieve items,maar het was ook een beetje huiver van uit sommige geledingen binnen onze mooie club.

 

Er waren aanvallen op de supporters vereniging(SVL) en natuurlijk ook op het beleid van de stewards .Mij werd als bus coördinator geadviseerd om de site in de gaten te houden om de kans op calamiteiten uit te bannen,en ook om de 'aanvallen' op de sup.vereniging Langeleegte in de gaten te houden .Natuurlijk heb ik dat gedaan. Maar als ik wat wilde weten vroeg ik het wel aan de 'harde kern' Persoonlijk vond ik dit een betere manier van communicatie. Toch vond ik de website een goede aanvulling op het hele voetbal gebeuren bij SC Veendam .Ik kijk nu na het faillissement van SC Veendam niet zo vaak meer op de site,ongeveer 1x in de maand en denk dan met weemoed terug aan een hele mooie tijd

 

Koos Pekelaer was een steward  van SC Veendam en bestuurslid van Supporters Vereniging Langeleegte (SVL)

Commentaren: 0